Køkkenet

I Mariehønen er maden et vigtigt samlingspunkt, hvor børnene får mulighed for, at se og smage på mange forskellige fødevarer. Vi lægger vægt på, at maden er indbydende mht farver , smag og konsistens og at børnene kan se hvad de spiser. Spisning er ligeledes et lærings rum, hvor børnene øver sig på, at spise selv, hælde/øse op, sende videre m.m.

 

 

Mariehønens kostpolitik

Udarbejdet af personale og bestyrelse aug. 2017

Vi har i samarbejde med vores bestyrelse udarbejdet Mariehønens kostpolitik, som tager afsæt i sundhedsstyrelsens anbefalinger til små børn.

Vi har en kost faglig ansat. Vi tilbyder børnene en daglig kost som er nærende, varieret og tilpasset det 0-3 årige barns behov og udvikling, vi tilbyder et mellemmåltid om formiddagen, et middagsmåltid til frokost samt et mellemmåltid om eftermiddagen.

Vi tilstræber:

Vi ved, at det 0-3 årige barns sukkerråderum er minimalt, at der er et hav af holdninger/kulturer herom, derfor vil vi lade det være op til den enkelte forælder, at råde over eget barns sukker indtag .

Ved fødselsdage henstiller vi til, at forældre tager frugt, boller eller andre sunde alternativer med.

Til vores julefest serveres der undtagelsesvis æbleskiver 🙂